Najlepsze darmowe gry online tylko na gry.fm. Najlepsze sennik w Internecie to SennikOnline.pl. Jeśli szukasz tekstów piosenek i najlepszej muzyki to tylko na teksty.net.

O serialu Rodzinka.pl online

Serial komediowy, który żartobliwymi scenkami komentuje i puentuje problemy współczesnej rodziny.

O serialu Rodzinka.pl

Postprzez Wyjadacz » 24 sty 2011, o 06:41

„Rodzinka.pl” to serial komediowy, który żartobliwymi scenkami komentuje i puentuje problemy współczesnej rodziny. Małgorzata Kożuchowska i Tomasz Karolak pokażą widzom TVP, że rodzicielstwo ma wiele odcieni.

Boscy są po trzydziestce i mają trójkę dzieci. Poznali się jeszcze na studiach i od tej pory stanowią zgodne i kochające się małżeństwo. Zakochali się w sobie od pierwszego wejrzenia, a owocem ich miłości był Tomek. Niedługo później przychodzi na świat ich kolejny syn Jakub – zamknięty w sobie nieśmiały nastolatek. Średnia latorośl to w odróżnieniu od najstarszej typ sportowca i maniak deskorolki. Najmłodszy ośmioletni syn Kacper lubi podkreślać, że z racji wieku wszystko mu się należy.

Boscy mieszkają pod Warszawą w przestronnym, kupionym na kredyt domu. Pieczę nad rodziną sprawuje Ludwik, który jest architektem i pracuje w domu. Natalia Boska po kilkuletniej przerwie zawodowej, którą poświęciła na wychowanie dzieci, wraca do pracy. Przed Natalią otwierają nowe perspektywy…

Reżyserem „Rodzinki.pl” jest Patrick Yoka, który ma na swoim koncie takie produkcje jak „Naznaczony”, „Niania”, „Hela w opałach”.

„Rodzinka.pl” to serial oparty na kanadyjskim formacie „The Parents”.

Scenariusz serialu w 2009 został uhonorowany nagrodą w Gemeaux, a produkcja ma najwyższą w swojej kategorii oglądalność.

„The Parents” zdobył nominacje do prestiżowej nagrody Gemini Awards 2010 :
- Best Comedy – The Parents
- Best Scripts, Comedy – The Parents (Jacques Davidts)
- Best Set, Comedy – The Parents
- Best Actor, Comedy – The Parents (Daniel Briere)
- Best Actress, Comedy – The Parents (Anne Dorval)
Wyjadacz

Re: O serialu Rodzinka.pl

Postprzez Mfanka » 24 sty 2011, o 10:31

Nie przepadam za Tomaszem Karolakiem jako aktorem. Kojarzy mi się tylko z Anarchią ;) Ale myślę, że w połączeniu z Małgorzatą Kożuchowską serial może być całkiem fajny i zabawny. Ciekawe czy to będzie coś jak Bulionerzy.. Z rodzinnych seriali komediowych Bulionerzy byli dla mnie najfajniejsi :)
Mfanka

Postprzez Marlena » 24 sty 2011, o 20:18

A dla mnie tytuł kojarzy się typowo z programem partnerskim sieci Care4 :p
Aczkolwiek pomysł rodzinek już oklepany w tylu innych serialach, że ciężko o coś nowego - podpisuję się tu pod
opinią o Bulionerach - świetny serial! :)
Marlena

Postprzez bettie87 » 25 sty 2011, o 16:31

Marlena napisał(a):A dla mnie tytuł kojarzy się typowo z programem partnerskim sieci Care4 :p
Aczkolwiek pomysł rodzinek już oklepany w tylu innych serialach, że ciężko o coś nowego - podpisuję się tu pod
opinią o Bulionerach - świetny serial! :)

hehe, też tu wchodząc miałam pierwsze takie skojarzenie.. :P
rodzinka.. nagradzamy zakupy.. ;)
a jeśli chodzi o ulubione seriale rodzinne, to uwielbiałam brytyjski: Moja rodzinka :p
bettie87

Postprzez Hanek » 6 mar 2011, o 19:51

Kiedy oglądałam go z mamą to musiałam sprawdzić czy to jest serial komediowy czy jakiś polski dramat upadku rodziny!! Reklamowanie bezstresowego wychowania, czego skutkiem są takie rozwydrzone dzieciaki to no chyba nie najlepszy pomysł. Nie uważam że jest to film dla dzieci bo chłonąć będą jak gąbka że w ciągu dnia liczy sie tylko telewizja i gry komputerowe!. Brawo za tak głupi pomysł na serial! Kogo to śmieszy to chyba ma jakiś skrzywiony obraz wychowywania dzieci. Serialowi rodzice nic dobrego nie wnoszą, pokazują jedynie jacy są bezsilni wobec potworów, które wychowali.
Hanek

Postprzez Naomi1 » 8 mar 2011, o 08:06

Kiedy oglądałam go z mamą to musiałam sprawdzić czy to jest serial komediowy czy jakiś polski dramat upadku rodziny!! Reklamowanie bezstresowego wychowania, czego skutkiem są takie rozwydrzone dzieciaki to no chyba nie najlepszy pomysł. Nie uważam że jest to film dla dzieci bo chłonąć będą jak gąbka że w ciągu dnia liczy sie tylko telewizja i gry komputerowe!. Brawo za tak głupi pomysł na serial! Kogo to śmieszy to chyba ma jakiś skrzywiony obraz wychowywania dzieci. Serialowi rodzice nic dobrego nie wnoszą, pokazują jedynie jacy są bezsilni wobec potworów, które wychowali.

A ja myślę, że pomysł na serial dobry. Kto ma dzieci to wie jak trudno je wychować. Im są starsze tym gorzej ;) Podoba mi się komizm sytuacji i postaci. I to, że nie wszystko jest tak 'na poważanie', bo w końcu jest to komedia :)
Naomi1

Postprzez Ola » 11 mar 2011, o 14:27

A ja się zgadzam z Hankiem. Nie rozumiem tego serialu. Ani to śmieszne ani mądre. Żałość ogarnia gdy się patrzy na tą rodzinkę.
Ola

Postprzez tatuś » 26 mar 2011, o 14:01

Żeby to chociaż był serial edukacyjny ! Młodzi rodzice nie powinni się wzorować na bohaterach tego gniota,ani to śmieszne ani ciekawe.Przewiduje rychly upadek.
tatuś

Postprzez Naomi1 » 27 mar 2011, o 16:24

Też już powoli tracę zainteresowanie serialem.. długie dialogi, a efekt końcowy nie zawsze śmieszny..
Naomi1

Postprzez polakmaly » 27 kwi 2011, o 21:49

Rodzinka.pl - SZKODA CZASU
polakmaly

Następna strona

Powrót do Rodzinka.pl