Jestem rozczarowana dzisiejszym wynikiem półfinału. Mieszkam w Cieszynie i jak wiadomo kibicowałam Cieszynowi. Jest mi niezwykle przykro ,że nasz zespół nie weźmie udziału w finale ale nie to jest celem mojej wypowiedzi by użalać się i krytykować zwycięskie zespoły. Mianowicie chodzi mi o pewną rzecz, na którą zwróciłam uwagę już podczas pierwszych odcinków bitwy. Jak wiadomo zespół Haliny przez pierwsze odcinki utrzymywał się cały czas na pierwszym miejscu a potem nagle spadali coraz niżej. Czytając różne fora i wypowiedzi internautów , w których skarżyli się na zespół Haliny, który ciągle wygrywał, wywnioskowałam, że za spadek ich "poparcia" odpowiada sama telewizja TVP i jej zarząd, który nie chcąc narazić się widzom ,postanowił zmienić wyniki głosowania. Przecież jest to niemożliwe, że nagle Zielona Góra tak aktywnie zaczęła wspierać panią Dudziak sms-ami. Warto też zwrócić uwagę, że Cieszyn obok Milówki był najmniejszym i chyba najmniej znanym miastem z wszystkich jakie brały udział w turnieju, a jednak ślązacy z nad Olzy nie żałowali sobie wysyłanych sms-ów. Podsumowując cały teleturniej, muszę przyznać rację panu Krzysztofowi Cugowskiemu, który powiedział , że ten program wcale nie ocenia talentu tylko liczą się głosy i przywiązanie widzów do swojego lidera. Zgadzam się z nim w 100%. Weźmy za przykład Warszawę, która odpadła w pierwszych odcinkach pomimo tak licznie zamieszkanej polskiej stolicy. Pani Natasza Urbańska ma ogromny talent i równie wspaniale i efektownie przygotowywała swój zespół do występów w bitwie na głosy. Jednak Warszawiacy chyba niezbyt ją lubią lub po prostu "przejadły " im się tego typu programy rozrywkowe. Na koniec chciałabym skierować słowa wdzięczności do pani Halinki , która wiele pracy i trudu włożyła w przygotowanie zespołu z Cieszyna. Przez 2 dobre miesiące dawała nam cieszyniakom możliwość poczucia się bardziej dostrzegalnym na scenie muzycznej w Polsce. Ogromne podziękowania dla wszystkich uczestników programu z Cieszyna, którzy wg mnie byli , są i będą najlepsi

Wszystkiego najlepszego i jeszcze raz wielkie dzięki !