Najlepsze darmowe gry online tylko na gry.fm. Najlepsze sennik w Internecie to SennikOnline.pl. Jeśli szukasz tekstów piosenek i najlepszej muzyki to tylko na teksty.net.

Kto wygra ? online

W programie zespoły wokalne utworzone z mieszkańców różnych regionów, pod kierownictwem gwiazdy polskiej estrady stoczą zacięte boje wokalne, by wygrać wielką nagrodę dla swojego miasta.
Regulamin działu
Bitwa na głosy to program o formule talent show, który będzie nadawany w telewizji TVP 2 od 2011 roku. Powstanie na licencji amerykańskiej wersji Clash of the Choir.

W Bitwie na głosy udział weźmie osiem gwiazd polskiej muzyki, które pojechały do swoich rodzinnych miejscowości, aby na zorganizowanych tam castingach poszukać uzdolnionych wokalistów.

Wybrani dołączają do składów ich zespołów. Po skompletowaniu poszczególnych grup - liczących po 10 osób - ich członkowie przechodzą intensywny kurs śpiewania i razem ze sztabem specjalistów pracują nad swoimi wokalnymi umiejętnościami, wizerunkiem scenicznym oraz choreografią.

Co tydzień z programu odpada najsłabsza z grup, która jest najniżej oceniana. Do finału przechodzą dwie najlepsze grupy. Zwycięzcy wskazują cel, związany z ich rodzinną miejscowością, na który przeznaczone zostaną wygrane przez nich pieniądze.
Pierwsza edycja wystartowała w Stanach Zjednoczonych w 2007 roku.

Polskie gwiazdy i miasta castingów:
Maciej Miecznikowski – Trójmiasto
Piotr Kupicha – Katowice
Krzysztof Cugowski – Lublin
Natasza Urbańska – Warszawa
Michał Wiśniewski – Łódź
Golec uOrkiestra – Milówka
Urszula Dudziak – Zielona Góra
Halina Młynkowa – Cieszyn

Kto wygra ?

Postprzez sardyna » 30 kwi 2011, o 19:31

jak myślicie Ula czy Halina w finale ?
sardyna

Re: Kto wygra ?

Postprzez olka » 30 kwi 2011, o 20:22

Jestem rozczarowana dzisiejszym wynikiem półfinału. Mieszkam w Cieszynie i jak wiadomo kibicowałam Cieszynowi. Jest mi niezwykle przykro ,że nasz zespół nie weźmie udziału w finale ale nie to jest celem mojej wypowiedzi by użalać się i krytykować zwycięskie zespoły. Mianowicie chodzi mi o pewną rzecz, na którą zwróciłam uwagę już podczas pierwszych odcinków bitwy. Jak wiadomo zespół Haliny przez pierwsze odcinki utrzymywał się cały czas na pierwszym miejscu a potem nagle spadali coraz niżej. Czytając różne fora i wypowiedzi internautów , w których skarżyli się na zespół Haliny, który ciągle wygrywał, wywnioskowałam, że za spadek ich "poparcia" odpowiada sama telewizja TVP i jej zarząd, który nie chcąc narazić się widzom ,postanowił zmienić wyniki głosowania. Przecież jest to niemożliwe, że nagle Zielona Góra tak aktywnie zaczęła wspierać panią Dudziak sms-ami. Warto też zwrócić uwagę, że Cieszyn obok Milówki był najmniejszym i chyba najmniej znanym miastem z wszystkich jakie brały udział w turnieju, a jednak ślązacy z nad Olzy nie żałowali sobie wysyłanych sms-ów. Podsumowując cały teleturniej, muszę przyznać rację panu Krzysztofowi Cugowskiemu, który powiedział , że ten program wcale nie ocenia talentu tylko liczą się głosy i przywiązanie widzów do swojego lidera. Zgadzam się z nim w 100%. Weźmy za przykład Warszawę, która odpadła w pierwszych odcinkach pomimo tak licznie zamieszkanej polskiej stolicy. Pani Natasza Urbańska ma ogromny talent i równie wspaniale i efektownie przygotowywała swój zespół do występów w bitwie na głosy. Jednak Warszawiacy chyba niezbyt ją lubią lub po prostu "przejadły " im się tego typu programy rozrywkowe. Na koniec chciałabym skierować słowa wdzięczności do pani Halinki , która wiele pracy i trudu włożyła w przygotowanie zespołu z Cieszyna. Przez 2 dobre miesiące dawała nam cieszyniakom możliwość poczucia się bardziej dostrzegalnym na scenie muzycznej w Polsce. Ogromne podziękowania dla wszystkich uczestników programu z Cieszyna, którzy wg mnie byli , są i będą najlepsi :) Wszystkiego najlepszego i jeszcze raz wielkie dzięki ! :)
olka

Re: Kto wygra ?

Postprzez nona_ » 8 cze 2011, o 14:05

Jestem przeszczesliwa z wyniku glosowania,Uli utwory byly o niebo lepsze od tych ktore zaspiewal zespol Halinki.Nawet jury to zauwazylo.Uwazam ze wynik jest sprawiedliwy.Nie badzmy stronniczy i pomyslmy o spiewaniu a nie rywalizacji miast!
Pozdrawiam!
Za tydzien to bedzie masakra hihihi... :-)

Ostatnio przesunięty w górę 8 cze 2011, o 14:05 przez: Anonymous.
nona_

Powrót do Bitwa na głosy