Wszystko na temat TV: seriale, programy, wydarzenia
Naomi1 napisał(a):Podoba mi się, że każdy odcinek to inna historia. .
Black_Swan napisał(a):Ten serial to kompletna KUPA.
Równie realistyczny co Star Trek, a nie wiedziec czemu wszystkim się wydaje, że jak zachorują, to doktór Zosia ryzykując własnym życiem jakimś cudem jednak nas wyleczy - i pieniądze się znajdą i nie będzie trzeba czekać trzy lata na zabieg czy badanie.
Moja koleżanka będąc w 3 miesiącu ciąży dostała skierowanie na USG które miało się odbyć w LISTOPADZIE, a warto zauważyć, że był akurat luty. Taki serial przy naszej slużbie zdrowia to kupa, bzdura i bezsens. Tacy dbający, przejmujący się i kulturalni lekarze z normalnymi włosami? Włosy prawdziwej lekarki wyglądają jak jakieś martwe zwierzątko, nie jakby dopiero wyszla z salonu i zapłaciła za układanie 300 zł.
Raczej proponuję trylogię filmów:
Szpital na skraju miasta - codzienne życie jednej z polskich placówek zdrowia - horror dokumentalny
Ciało - komedia omyłek lekarskich
Podróż do wnętrza ziemi - z tym ciałem.
Kathy napisał(a):Black_Swan napisał(a):Ten serial to kompletna KUPA.
Równie realistyczny co Star Trek, a nie wiedziec czemu wszystkim się wydaje, że jak zachorują, to doktór Zosia ryzykując własnym życiem jakimś cudem jednak nas wyleczy - i pieniądze się znajdą i nie będzie trzeba czekać trzy lata na zabieg czy badanie.
Moja koleżanka będąc w 3 miesiącu ciąży dostała skierowanie na USG które miało się odbyć w LISTOPADZIE, a warto zauważyć, że był akurat luty. Taki serial przy naszej slużbie zdrowia to kupa, bzdura i bezsens. Tacy dbający, przejmujący się i kulturalni lekarze z normalnymi włosami? Włosy prawdziwej lekarki wyglądają jak jakieś martwe zwierzątko, nie jakby dopiero wyszla z salonu i zapłaciła za układanie 300 zł.
Raczej proponuję trylogię filmów:
Szpital na skraju miasta - codzienne życie jednej z polskich placówek zdrowia - horror dokumentalny
Ciało - komedia omyłek lekarskich
Podróż do wnętrza ziemi - z tym ciałem.
Nie przesadzaj.Sama to zauważyłam w innym temacie, ale - bez przesady. Ludzie mają rzeczywistość na co dzień i w telewizji szukają czegoś odprężającego, dającego nadzieję. Przecież gdyby bez końca bombardować ich tylko takim realizmem, wszyscy by oszaleli.
Nie jest najlepiej - fakt, ale dlaczego pozbawiać się nadziei, że może być lepiej i że dobrzy ludzie jednak jeszcze gdzieś są?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości