Najlepsze darmowe gry online tylko na gry.fm. Najlepsze sennik w Internecie to SennikOnline.pl. Jeśli szukasz tekstów piosenek i najlepszej muzyki to tylko na teksty.net.

Co sądzcie o serialu online

Serial opowiada o losach personelu i pacjentów szpitala w fikcyjnym podwarszawskim miasteczku Leśna Góra.

Co sądzcie o serialu

Postprzez Moniaa » 23 sty 2011, o 18:28

Wydaje mi się, że Na dobre i na złe jest już trochę zapomnianym serialem. Początkowo odniósł wielki sukces. Aktorzy serialu zdobywali wiele statuetek- najlepszego aktora, aktorki, itp. Teraz plasuje się na odległym miejscu. Przyznam się sama, że rzadziej oglądam ten serial,kiedy zmieniono porę jego emisji. Wydaję mi się, że wcześniejsze wątki były o wiele ciekawsze niż obecne.
Moniaa

Re: Co sądzcie o serialu

Postprzez bettie87 » 23 sty 2011, o 20:18

A ja od początku jakoś nie przepadałam za tym serialem... Nigdy nie potrafił przykuć mej uwagi i choć włączałam sporadycznie, to jakoś
zawsze przełączałam w trakcie na coś innego.. Czegoś mi tam brakuje, sama nie umiem powiedzieć czego.. ale to nie TO..
bettie87

Postprzez Naomi1 » 24 sty 2011, o 11:06

Uwielbiam ten serial. Oglądam go od ponad 10 lat, czyli prawie od samego początku.. bohaterowie, wątki się zmieniały, a mimo to pozostałam wierna serialowi. Byłam i jestem z nim na dobre i na złe ;) Podoba mi się, że każdy odcinek to inna historia. Przedstawione są historie ludzi schorowanych, po wypadkach, ludzi zmagających się z różnymi cierpieniami fizycznymi i duchowymi.. oraz historie lekarzy zapracowanych, przemęczonych, często ze swoimi osobistymi tragediami..
Naomi1

Postprzez Marlena » 24 sty 2011, o 20:20

Naomi1 napisał(a):Podoba mi się, że każdy odcinek to inna historia. .

Dlatego też jak się nie obejrzy któregoś odcinka, to dużo się nie traci :p
Jak na serial, to brakuje mi właśnie jakiejś ciągłości w tym serialu.. Jakoś się całość kupy nie 3ma :)
Marlena

Postprzez Kathy » 26 sty 2011, o 03:12

Ja lubiłam patrzeć na żonę Bruna (ta ruda, nie pamiętam już nawet jak miała na imię), ale była taka śliczna.
A teraz tam już nie ma żadnej ładnej bohaterki, no może Lena - ale odkąd przyciemniła włosy wiecznie wygląda na zmęczoną, i raczej litość czuję, kiedy na nią patrzę. Ruda była śliczna.
Fraszyńska jest ładna, ale nie.. (w "Hotelu pod zyrafą i nosorożcem" wyglądała ślicznie, ale tu jak na mój gust za bardzo "pachnie" medykamentami - może to plus serialu, że wzdryga mnie od niej jak od prawdziwej lekarki?)
Powinni wprowadzić postać jakiejś lekarki czy pielęgniarki na którą przyjemnie by się patrzyło :D
Kathy

Postprzez Black_Swan » 26 sty 2011, o 04:10

Ten serial to kompletna KUPA.
Równie realistyczny co Star Trek, a nie wiedziec czemu wszystkim się wydaje, że jak zachorują, to doktór Zosia ryzykując własnym życiem jakimś cudem jednak nas wyleczy - i pieniądze się znajdą i nie będzie trzeba czekać trzy lata na zabieg czy badanie.
Moja koleżanka będąc w 3 miesiącu ciąży dostała skierowanie na USG które miało się odbyć w LISTOPADZIE, a warto zauważyć, że był akurat luty. Taki serial przy naszej slużbie zdrowia to kupa, bzdura i bezsens. Tacy dbający, przejmujący się i kulturalni lekarze z normalnymi włosami? Włosy prawdziwej lekarki wyglądają jak jakieś martwe zwierzątko, nie jakby dopiero wyszla z salonu i zapłaciła za układanie 300 zł.

Raczej proponuję trylogię filmów:
Szpital na skraju miasta - codzienne życie jednej z polskich placówek zdrowia - horror dokumentalny
Ciało - komedia omyłek lekarskich
Podróż do wnętrza ziemi - z tym ciałem.
I. was. perfect.
Black_Swan

Postprzez Kathy » 26 sty 2011, o 04:22

Black_Swan napisał(a):Ten serial to kompletna KUPA.
Równie realistyczny co Star Trek, a nie wiedziec czemu wszystkim się wydaje, że jak zachorują, to doktór Zosia ryzykując własnym życiem jakimś cudem jednak nas wyleczy - i pieniądze się znajdą i nie będzie trzeba czekać trzy lata na zabieg czy badanie.
Moja koleżanka będąc w 3 miesiącu ciąży dostała skierowanie na USG które miało się odbyć w LISTOPADZIE, a warto zauważyć, że był akurat luty. Taki serial przy naszej slużbie zdrowia to kupa, bzdura i bezsens. Tacy dbający, przejmujący się i kulturalni lekarze z normalnymi włosami? Włosy prawdziwej lekarki wyglądają jak jakieś martwe zwierzątko, nie jakby dopiero wyszla z salonu i zapłaciła za układanie 300 zł.

Szpital na skraju miasta - codzienne życie jednej z polskich placówek zdrowia - horror dokumentalny

Nie przesadzaj.Sama to zauważyłam w innym temacie, ale - bez przesady. Ludzie mają rzeczywistość na co dzień i w telewizji szukają czegoś odprężającego, dającego nadzieję. Przecież gdyby bez końca bombardować ich tylko takim realizmem, wszyscy by oszaleli.
Nie jest najlepiej - fakt, ale dlaczego pozbawiać się nadziei, że może być lepiej i że dobrzy ludzie jednak jeszcze gdzieś są?
Kathy

Postprzez Black_Swan » 26 sty 2011, o 04:33

Kathy napisał(a):
Black_Swan napisał(a):Ten serial to kompletna KUPA.

Nie przesadzaj.Sama to zauważyłam w innym temacie, ale - bez przesady. Ludzie mają rzeczywistość na co dzień i w telewizji szukają czegoś odprężającego, dającego nadzieję. Przecież gdyby bez końca bombardować ich tylko takim realizmem, wszyscy by oszaleli.
Nie jest najlepiej - fakt, ale dlaczego pozbawiać się nadziei, że może być lepiej i że dobrzy ludzie jednak jeszcze gdzieś są?

Jasne, lepiej żyć złudzeniami.
Ja nie twierdzę, że w PL nie ma dobrych lekarzy - na pewno są, może jeszcze nie zdążyli wrócić do Irlandii, przedłużając sobie świąteczny urlop.
I. was. perfect.
Black_Swan

Postprzez Naomi1 » 26 sty 2011, o 12:24

Blac_Swan.. to tylko serial ;) Dobrze jest sobie pomarzyć, wiadomo realia są znacznie gorsze i aż strach trafić do naszych szpitali, żeby tam nawet czegoś nie złapać (np. gronkowca - słyszałam o paskudnych takich przypadkach).
Naszła mnie refleksja, że i tak płacimy i tak, a jakby szpitale sprywatyzować wiedzielibyśmy chociaż za co płacimy.. a druga strona medalu,co z biedakami i osobami, których nie stać na leczenie.. i tak źle i tak niedobrze..
Naomi1

Postprzez bettie87 » 26 sty 2011, o 19:01

Lekarzy w Polsce brakuje, zwłaszcza psychiatrów, co widać najlepiej po chorych pomysłach naszego rządu ;)
bettie87

Następna strona

Powrót do Na dobre i na złe