Najlepsze darmowe gry online tylko na gry.fm. Najlepsze sennik w Internecie to SennikOnline.pl. Jeśli szukasz tekstów piosenek i najlepszej muzyki to tylko na teksty.net.

Ale ściema! online

W programie zespoły wokalne utworzone z mieszkańców różnych regionów, pod kierownictwem gwiazdy polskiej estrady stoczą zacięte boje wokalne, by wygrać wielką nagrodę dla swojego miasta.
Regulamin działu
Bitwa na głosy to program o formule talent show, który będzie nadawany w telewizji TVP 2 od 2011 roku. Powstanie na licencji amerykańskiej wersji Clash of the Choir.

W Bitwie na głosy udział weźmie osiem gwiazd polskiej muzyki, które pojechały do swoich rodzinnych miejscowości, aby na zorganizowanych tam castingach poszukać uzdolnionych wokalistów.

Wybrani dołączają do składów ich zespołów. Po skompletowaniu poszczególnych grup - liczących po 10 osób - ich członkowie przechodzą intensywny kurs śpiewania i razem ze sztabem specjalistów pracują nad swoimi wokalnymi umiejętnościami, wizerunkiem scenicznym oraz choreografią.

Co tydzień z programu odpada najsłabsza z grup, która jest najniżej oceniana. Do finału przechodzą dwie najlepsze grupy. Zwycięzcy wskazują cel, związany z ich rodzinną miejscowością, na który przeznaczone zostaną wygrane przez nich pieniądze.
Pierwsza edycja wystartowała w Stanach Zjednoczonych w 2007 roku.

Polskie gwiazdy i miasta castingów:
Maciej Miecznikowski – Trójmiasto
Piotr Kupicha – Katowice
Krzysztof Cugowski – Lublin
Natasza Urbańska – Warszawa
Michał Wiśniewski – Łódź
Golec uOrkiestra – Milówka
Urszula Dudziak – Zielona Góra
Halina Młynkowa – Cieszyn

Ale ściema!

Postprzez Spostrzegawczy » 9 kwi 2011, o 20:36

Tak, dzisiejszy choćby program niby na żywo, niby ktośtam wysyła wiadomości tekstowe i głosuje, niby nie wiadomo kto odpadnie a tu za chwilę dziewczę w żółtej czapce w materiale nagranym wcześniej mówi: "...szkoda, że nie będzie już takich wrażeń...".Jak to?Skoro 20 sekund wcześniej w programie "na żywo" odpadli z Golcami???
Spostrzegawczy

Re: Ale ściema!

Postprzez warszawiak » 10 kwi 2011, o 07:25

Program był na żywo, a nie "na żywo". Wiem, bo byłem w studiu, widziałem przeplatanie transmisji live z materiałami nagranymi wcześniej. Poprzedni post poddaje w wątpliwość zbieranie wyników głosowania na żywo i w tym punkcie pewnie bardzo wąska grupa osób zna tajemnicę jak to jest naprawdę..
warszawiak

Postprzez Mfanka » 10 kwi 2011, o 12:25

Ciekawe.. nie wiem jak inne programy są robione, czy podobnie czy nie.. wiem tylko, że w TV zawsze jest pewne opóźnienie kilka sekundowe..
Mfanka

Postprzez bettie87 » 10 kwi 2011, o 13:56

nie od dziś wiadomo, magia szklanego ekranu.. ;)
bettie87

Postprzez krr » 16 kwi 2011, o 20:18

Żal żal i jeszcze raz żal , program zapowiadał sie naprawde fajnie i z początku był ciekawy , ale po dzisiejszym odcinku to już..Zespół Urszuli 1 miejscy kiedy ten zespół nie wykazał sie niczym a Maciek odpadł gdzie to właśnie on powinien mieć to miejsce..
krr

Postprzez julka » 16 kwi 2011, o 21:25

po prostu masakra ://
już tego ścierwa nie oglądam. ciągle wygrywa zespół Haliny (oprócz dzisiejszego odcinka) a wcale nie są tacy świetni. tylko ich pierwszy wykon był fajny. a to, że Maćka zespół odpadł to jakaś katastrofa.
coś mi się dziwnie wydaje, że ten program ustawiony jest.
takie jest moje zdanie i sorry tych co uraziłam.
pozdrawiam :)
julka

Postprzez marek » 16 kwi 2011, o 21:30

Kupicha to taka muzyczna "dziwka" niestety trzeba mieć jakieś pojęcie o muzyce...., masakra że nastolatki glosują na tors a nie na muzykę...
Żal mi cholernie Maćka doskonały aranż i wielkie wykonanie. Amator od anioła głosu nawet niegodznien jest czyścić pozostałym butów.
Głosuje się na ludzi nie na muzykę i to jest najbardziej zacofane w tych programach
marek

Postprzez kazik1941 » 16 kwi 2011, o 21:36

Rzeczywiście coś tu jest nie tak - najsłabsze wykonanie wygrywa ćwierćfinał - a najlepsze odpada.Nie jestem może wielkim znawcą i nie mieszkam w tych rejonach które reprezentują ale oceniać trzeba wykonanie,choreografię i sposób prezentacji i moim skromnym zdaniem odcinek powinien wygrać Maciek a drugie miejsce Młynkowa, trzecie albo Kupicha albo Dudziak ich występ był mniej więcej na jednym poziomie. Dudziak oprócz jak sama mówi jej "kociokwików) nie pokazała nic ciekawego i tak samo Kupicha, a już na pewno nie były to wykonania na pierwsze i drugie miejsce. 7 minut przed podaniem wyników Młynkowa prowadziła z przewagą nad Dudziak 31 do 21% i nagle Dudziak wygrywa czy to jest możliwe? - nie wierzę w rzetelność tych wyników
kazik1941

Postprzez julka » 16 kwi 2011, o 21:48

ja też niestety nie wierzę w te wyniki.
:/
czytałam też inne fora i wszyscy żałują, że taki świetny zespół odpadł. wielka szkoda.
nie rozumiem tego. gdyby tych głupich wyników nie pokazywali w trakcie programu tych wyników może to wszystko by inaczej wyglądało.
julka

Postprzez bettie87 » 17 kwi 2011, o 08:29

to tylko udowadnia jak nisko stoi TVP i jak marne są jej produkcje..
bettie87

Następna strona

Powrót do Bitwa na głosy